Gombásszon étlapunkról!
2023. 01. 02A gombát lehet szeretni és nem kedvelni, ám kétségtelen: gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás.
Magas fehérjetartalma miatt húspótlónak is emlegetik.
Felhasználása rendkívül széleskörű: leves, főzelék, mártás, pörkölt készíthető belőle, de kerülhet salátába, pizzára és a grillrácsra is.
A vargánya (más néven porcini) barna színéről és hordószerű tönkjéről ismerhető fel.
Általános tisztító és gyulladásgátló hatású, kiváló influenzavírusok ellen.
Ízvilágát a gombaaromák gyűjteményének nevezik.
A gombaszedés nem veszélytelen, mi megkíméljük ettől: kóstoljon eme gombákból készült fogásainkból! (K8 sor)
Felhasznált fénykép: ID 118346642 © Aoleshko, Dreamstime.com