Jófalat
31. hét
július 29 - 03

Brassói aprópecsenye

A brassói eredetét tekintve sok történet kering, de a legvalószínűbb elmélet szerint egy Budapest-Brassó vasútvonalon, a vasutasszakács fejéből született meg a recept. Alapja a sertéshús, de a csirke brassói is népszerű, a sült burgonya mellett pedig néhol zöldborsó is kerül bele. Gazdag ízvilága és egyszerű elkészítése miatt számos háztartásban rendszeres vendég az étkezések során. Ez az étel tökéletes választás lehet egy tartalmas ebédre vagy vacsorára, ha tradicionális falatokra vágyunk. A fokhagymás-fűszeres hús és a szaftos, de ropogós burgonya párosítása mindig jó választásnak bizonyul.

Próbálja ki ön is az általunk készített brassóit, nem fog csalódni!

Brassói aprópecsenye sült burgonyaBrassói aprópecsenye sült burgonya

Brassói aprópecsenye sült burgonya

burgonya, sertéscomb, hagyma, napraforgó étolaj, szalonna, só, fokhagyma, kaliforniai paprika, fekete bors, petrezselyem

Tápanyagértékek:

Kalória: 855 kcal, Fehérje: 48 g, Zsír: 27 g, Telített: 1 g, Szénhidrát: 107 g, Cukor: 19 g, Só: 3 g,

Tálalási mennyiség:

Brassói aprópecsenye sült burgonya: 432-480 g

Tejmentes
1 895 Ft
* allergének