A Jófalat ételfutár intézkedései és ajánlásai
A Jófalat ételfutár intézkedései és ajánlásai
ügyfeleink és dolgozóink egészségének védelme érdekében
Tisztelt Ügyfeleink!
Általánosan és a jelenleg fennálló koronavírus járvány (COVID-19) veszélyhelyzet kapcsán, az Önök és munkatársaink egészsége érdekében, valamint hogy ügyfeleink számára szolgáltatásunkat fenn tudjuk tartani a következő intézkedéseket vezettük be:
Folyamatosan, kiemelt oktatásban részesülnek a dolgozók a cég működését érintő szigorított higiéniai elvárásokról a legfrissebb kormányzati álláspontok alapján. Ezzel kapcsolatban írásos tájékoztató anyagot is kiadtunk.
Dolgozóinkat folyamatosan tájékoztatjuk (írásban és szóban) azon megszorító intézkedésekről is, amik saját egészségük védelme érdekében fontos lehet számukra, ami egyben ügyfeleink egészségének védelmét is szolgálja.
Az összes konyhai és kiszállító dolgozónk nyilatkozott, hogy a megelőző 2 hétben nem tartózkodott külföldön sem ő, sem egy háztartásban élő hozzátartozója. A nyilatkozatokat folyamatosan aktualizáljuk és azonnali 2 hetes, otthoni karanténba helyezzük a dolgozókat, amennyiben kockázat merül fel jövőbeni egészségügyi állapotukat illetően.
Dolgozóink testhőmérsékletét munkába állás előtt ellenőrizzük. Emellett folyamatosan figyeljük egészségi állapotukat és bárminemű betegségre utaló jel esetében felfüggesztjük a munkavégzés alól.
Futár kollégáinknak a szállító járműbe való be- és kiszálláskor kézfertőtlenítő használatot írtunk elő. Ezzel együtt arra is kértük őket, hogy legalább egy méter távolságot tartsanak be az ügyféllel való személyes kommunikáció alkalmával.
Konyhában dolgozó kollégáink eddig is az EU által meghatározott szigorú szabályoknak megfelelően dolgoztak (hajháló, gumikesztyű, kötelező rendszeres kézfertőtlenítés, munkaruha) és dolgoznak a továbbiakban is a koronavírus elleni küzdelem által megkívánt rendkívüli szabályokkal szigorítva.
A takarító személyzet telephelyünk teljes területén rendszeresen fertőtleníti a gyakran érintett felületeket (pl. kilincsek, mosdók, kapcsolók)
Az intézkedések betartását HACCP-s kollégáink ellenőrzik.
Szolgáltatásunk minőségének fenntartása érdekében kérjük Ügyfeleinket
a megnövekedett telefonos Ügyfélszolgálati forgalomra tekintettel, weboldalunk elsődleges használatára: rendeléseik, lemondásaik leadására és címmódosításaik ott történő kezelésére.
az online bank- és SZÉP kártyával történő fizetés előnyben részesítésére, ezáltal a készpénzzel való érintkezés elkerülésére.
esetleges készpénzes fizetés esetén a pénzt úgy előkészíteni, hogy abból lehetőség szerint ne kelljen visszaadni.
amennyiben nem a megszokott időben kapják meg rendeléseiket, kérjük legyenek türelemmel, és csak 13 óra után érdeklődjenek az Ügyfélszolgálaton.
Általában a dobozos ételek kezelésével, fogyasztásával kapcsolatban a következőket ajánljuk:
A csomag átvétele és a csomagolóanyagok fertőtlenítése
A csomagot lehetőség szerint gumikesztyűben vegyük át, a szatyrot dobjuk ki. Ellenőrizzük, hogy a doboz vagy fólia nem sérült-e. Ha igen ne vegyük át az ételt, mert szennyeződhetett!
Ezután töröljük meg a dobozokat, például vizes mosogatószeres törlőronggyal.
A művelet után töröljük le azt a felületet is, ahova a dobozokat leraktuk miután megérkezett.
(Pl.: konyhapult, mosogatómedence környéke stb.)
Az ételek tárolása
Az ételeket a kiszállítást és a doboz fertőtlenítését követően, ha nem azonnal fogyasztjuk el, hűtőben kell tárolni. A fogyaszthatósági idő átlagosan 1-2 napot jelent, aminek a címkén szerepelnie kell. A tárolási hőmérséklet 0-5℃ között van.
Az ételek fogyasztásra történő előkészítése, hőkezelése
A címkének tartalmazni kell a fogyasztásra vonatkozó szabályokat, javaslatot. A doboztetőt vagy fóliát mindig távolítsuk el melegítés előtt, amennyiben dobozban melegítünk.
Javasoljuk, lehetőség szerint, például otthoni körülmények között, tegyük át az ételt külön edénybe és gáz- vagy villanytűzhelyen, sütőben forraljuk, majd ezután szedjük tányérra.
Az ételt mindig jól forrósítsuk,- forraljuk fel fogyasztás előtt! Ne csak felmelegítsük. Ne együk hidegen az ételt!
ÉTKEZÉS ELŐTT ÉS UTÁN MINDIG MOSSUNK MEGFELELŐEN KEZET!
A jelenlegi helyzetben mindenhol hallható, látható már a figyelemfelhívás a megfelelő és rendszeres kézmosás fontosságára, nem csak étkezésnél!
Bízunk benne, hogy így védhetjük ügyfeleink és munkatársaink egészségét egyaránt!
Mindenkinek jó egészséget kívánunk!
Üdvözlettel:
Jófalat csapata