Jófalat
20. hét
május 12 - 17

Vegánfalat - 34. heti ételajánló

34. hét hétfő - E4

Cukkinis sárgarépafasírt wok zöldséggel, kuszkusszal

Különleges ebédet költhet el, aki a hétfői Vegánfalatot választja! A cukkínit nemcsak rántani lehet, hanem fasírtban is kiváló és egészséges alapanyag. Kiemelten védi a nyelőcsövet, gyomrot és a beleket, nyálkaanyagai révén. A wokzöldség lényege a kissé megpuhított, de még „nyersen" is hagyott jelleg, így jól emészthető, ugyanakkor megőrizhetők a vitaminok is a zöldségekben. Próbálja ki és érezze a zöldségek ízvilágát!

34. hét kedd - E4

Gabonacsemegés chilis bab

Felidézzük a régi, tradicionális chilis bab ízvilágát, ám ezt is - szokásunk szerint - reform-köntösbe öltöztetve. Következetesen növényi alapanyagokból gazdálkodunk, így a füstölt ízvilág mögött gabonakolbász rejlik, garantált tehát a koleszterinmentesség és a könnyebb emészthetőség is. A babfélék igen hasznos ásványi anyag és fehérjeforrásaink, a felszívódást a chili emésztést serkentő hatása emeli, és nem felejtkezünk el megemlíteni a paradicsom likopintartalmát, sem, amely antioxidáns tulajdonságú. Az íz élvezete mellett fontos az alapos rágás, és az sem baj, ha bekészítünk mellé egy szelet teljes őrlésű pirítóst a házi konyhánkból. Jóízű falatozást kívánunk!

34. hét szerda - E4

Vegán milánói makaróni

Senkinek sem kell bemutatni a milánói makarónit, bár a vegán milánói bizonyára kíváncsivá tehet bennünket. Mivel a fűszerezés adja a sava-borsát, emellett a növényi alapú sajtok is kiváló ízvilágot képviselnek, így a vegán makaróni izgalmas nosztalgia hangulatot hozhat a hétköznapunkba. Könnyen emészthető, ízletes, tápláló fogás, érdemes kipróbálni.

34. hét csütörtök - E4

Gombás, paradicsomos csicseriborsó ragu, bulgur

Gyakrabban kellene használnunk a csicserit. Különleges ízű és értékű élelmiszerünk, igazi húspótló a szakma szerint. Nemcsak feltétek készíthetők belőle (pl. falafel), hanem ragu is. Gombával, hagymával, paradicsommal fenséges, kívánatos ételt kaphatunk, mindez a rostban gazdag zsenge „török rizzsel”, bulgurral tálalva. Érdemes kipróbálni e csicseris-gombás fogást, mert más gombás ételekhez képest eltérő fűszerezést, ízvilágot jelenít meg. Laktató, kiadós ebédnek számít. Jó étvágyat hozzá!

34. hét péntek - E4

Vegán rakott zöldbab, gabonacsemegével, tofutejföllel

A séf újdonsága, melyben a hagyományos tejfölt tofutejföllel váltottuk ki, emellett a füstölt ízvilág is képviselteti magát. Mindez a zöldbab mellett egy különleges, laktató, tápláló ételt eredményez, amely ráadásul ízében is harmonikus, kellemes. Megtisztel, ha kipróbálja!

Kövesse a Vegánfalat híreit a Facebook-on is, amelyet itt tekinthet meg!