Jófalat
38. hét
szeptember 16 - 21

Lencsefőzelék - nem csak újévkor

Nem csak újévkor érdemes lencsefőzeléket enni! Ez a finom száraz hüvelyes rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik: Magas rosttartalmának köszönhetően segíti a megfelelő emésztés működését. Kiváló fehérjeforrás, a növényi alapú (vegetáriánus vagy vegán) táplálkozás egyik alapélelmiszere. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidánstartalma pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A lencsefőzeléket a világon ezerféle módon készítik, nálunk megtalálhatja a klasszikus verzióban. Feltétként pedig többféle opciót is megtalál kínálatunkban!

Lencsefőzelék, füstölt, főtt tarjaLencsefőzelék, füstölt, főtt tarja

Lencsefőzelék

lencse, TEJFÖL (TEJ)*, MUSTÁR*, kristálycukor, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, szalonna, hagyma, füstölt húsízesítő (TOJÁS, ZELLER)*, fokhagyma, só, ecet, ételízesítõ (ZELLER)*, fûszerpaprika, babérlevél

füstölt, főtt tarja

füstölt sertéstarja

Tápanyagértékek:

Kalória: 495 kcal, Fehérje: 29 g, Zsír: 22 g, Telített: 1 g, Szénhidrát: 45 g, Cukor: 5 g, Só: 3 g,

Tálalási mennyiség:

Lencsefőzelék: 270-300 g, füstölt, főtt tarja: 45-50 g

960 Ft
* allergének