Jófalat
4. hét
január 20 - 25

Lencsefőzelék - nem csak újévkor

Nem csak újévkor érdemes lencsefőzeléket enni! Ez a finom száraz hüvelyes rengeteg pozitív élettani hatással rendelkezik: Magas rosttartalmának köszönhetően segíti a megfelelő emésztés működését. Kiváló fehérjeforrás, a növényi alapú (vegetáriánus vagy vegán) táplálkozás egyik alapélelmiszere. Magas vitamin-, ásványi anyag és antioxidánstartalma pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A lencsefőzeléket a világon ezerféle módon készítik, nálunk megtalálhatja a klasszikus verzióban. Feltétként pedig többféle opciót is megtalál kínálatunkban!

Lencsefőzelék, füstölt, főtt tarjaLencsefőzelék, füstölt, főtt tarja

Lencsefőzelék

lencse(58.83%), TEJFÖL (TEJ)*, MUSTÁR (ivóvíz, MUSTÁRMAG, ecetsav, cukor, étkezési só, fűszerek, kálium-szorbát)*, kristálycukor, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, sertés kenyérszalonna, vöröshagyma, füstölt húsízesítő (Étkezési só, keményítők, füstölt szalonna 4%, főtt-szárított sertéshús 4%, pirított vöröshagymapor, fokhagymapor, aromák, maltodextrin, cukor, növényi zsír, élesztőkivonat, zöldség- és gyümölcslé koncentrátum (vöröshagyma, alma, sárgarépa), fűszerek (babérlevél, fűszerpaprika, lestyán, bors), színezék (karamell-ammóniás), füstaroma, füstölt szalonna kivonat, növényi olaj, antioxidáns), fokhagyma, só, ecet, ételízesítõ (ZELLER)*, fûszerpaprika, babérlevél

füstölt, főtt tarja

füstölt sertéstarja(100.00%)

Tápanyagértékek:

Kalória: 495 kcal, Fehérje: 29 g, Zsír: 22 g, Telített: 1 g, Szénhidrát: 45 g, Cukor: 6 g, Só: 3 g,

Tálalási mennyiség:

Lencsefőzelék: 270-300 g, füstölt, főtt tarja: 45-50 g

1 030Ft
* allergének