Jófalat
9. hét
február 26 - 02

Tűzdelt pulykamell flambírozott almával, burgonyapüré

Ma már kevesen tudják elképzelni a karácsonyi menüt valamilyen pulykából készült fogás nélkül, ám ez nem mindig volt így. A karácsonyi böjt miatt Szenteste valamilyen halétel, a következő két napon pedig sertéshús került az asztalra. A sertés szerencsehozó babonája akkoriban jóval elterjedtebb volt. A szárnyasok viszont a közhiedelem szerint balszerencsét hoztak, ezért nem voltak népszerűek az ünnepi asztalon (A sertés előretúr, a szárnyas viszont hátra kapar).

A pulyka térhódítása Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból terjedt át kishazánkra is. Utóbbi országban nemcsak karácsonykor, hanem az azt megelőző hálaadáskor is kötelező eleme a menünek. Nem hiába az imádat: a pulykahús sovány, mégis ízletes húsféle, amennyiben sütés során megtöltjük vagy megtűzdeljük (szalonnával, gyümölcsökkel, stb.), még tökéletesebb végeredményt érünk el.

Ha ön is fenséges pulykavacsorára vágyik, rendelje meg kínálatunkból!

Tűzdelt pulykamell flambírozott almával, burgonyapüréTűzdelt pulykamell flambírozott almával, burgonyapüré

Tűzdelt pulykamell flambírozott almával

pulykamell, alma, szalonna, napraforgó étolaj, kristálycukor, só, brandy, fahéj, szegfûszeg

burgonyapüré

burgonya, TEJ*, margarin (pálmaolaj, repceolaj, kókuszolaj, víz, emulgeáloszerek), só, burgonyapehely, kurkuma

Tápanyagértékek:

Kalória: 925 kcal, Fehérje: 48 g, Zsír: 46 g, Telített: 12 g, Szénhidrát: 77 g, Cukor: 17 g, Só: 10 g,

Tálalási mennyiség:

Tűzdelt pulykamell flambírozott almával: 171-190 g, burgonyapüré: 279-310 g

TejmentesErősSéf ajánlat
2 150 Ft
* allergének