Ma már kevesen tudják elképzelni a karácsonyi menüt
valamilyen pulykából készült fogás nélkül, ám ez nem mindig volt így. A
karácsonyi böjt miatt Szenteste valamilyen halétel, a következő két napon pedig
sertéshús került az asztalra. A sertés szerencsehozó babonája akkoriban jóval
elterjedtebb volt. A szárnyasok viszont a közhiedelem szerint balszerencsét
hoztak, ezért nem voltak népszerűek az ünnepi asztalon (A sertés előretúr, a
szárnyas viszont hátra kapar).
A pulyka térhódítása Nagy-Britanniából és az Egyesült
Államokból terjedt át kishazánkra is. Utóbbi országban nemcsak karácsonykor,
hanem az azt megelőző hálaadáskor is kötelező eleme a menünek. Nem hiába az
imádat: a pulykahús sovány, mégis ízletes húsféle, amennyiben sütés során
megtöltjük vagy megtűzdeljük (szalonnával, gyümölcsökkel, stb.), még
tökéletesebb végeredményt érünk el.
Ha ön is fenséges pulykavacsorára vágyik, rendelje meg
kínálatunkból!