Jófalat
17. hét
április 22 - 26

Céklás ételeinket 10. héten!

Miért érdemes céklát fogyasztani?

A cékla fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, ezért érdemes beépíteni az étrendbe. Májtisztító hatásával segíti a méregtelenítést, vérnyomáscsökkentő tulajdonsága pedig hozzájárul a keringési rendszer egészségéhez. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért kiváló immunerősítő. Fenséges zamatával levesekben, salátákban és főételekben egyaránt különleges ízélményt nyújt. Érdemes beépíteni az étrendünkbe a jótékony hatásai miatt.

A céklás ételek elkészítése sok fejtörést okozhat, de mi a Jófalatnál gondoskodunk róla, hogy a cékla elkészítésének minden nehézségét levegyük a válláról. 

🍽️ Milyen ételeket készítünk a héten?

  • Mascraponés céklafőzelék, stefánia vagdalt
  • Borscs leves
  • Tejszínes céklás füstölt sonkás tagliatelle
  • Rántott csirkemell, Majonézes céklasaláta
  • Fűszeres céklarizottó kecskesajttal


Fűszeres céklarizottó kecskesajttalFűszeres céklarizottó kecskesajttal

Fűszeres céklarizottó kecskesajttal

cékla(51.68%), jázminrizs(21.32%), KECSKESAJT (TEJ)*(7.75%), NÖVÉNYI TEJSZÍN (ivóvíz, hidrogénezett pálmamagolaj, inulin, TEJFEHÉRJE, só, sűrítőszer: E460, E461, E466, emulgeálószerek: E471, E472b, E472e, E322 (SZÓJA), savanyúságot szabályozó szer:E340, nedvesítő szerek:E420)*, vöröshagyma, fehérbor (SZULFIT)*, ruccola, napraforgó étolaj, só, balzsamecet, margarin (pálmaolaj, repceolaj, kókuszolaj, víz, emulgeáloszerek), olívaolaj, petrezselyem, kakukkfű, ételízesítõ (ZELLER)*, fokhagyma, fekete bors

Tápanyagértékek:

Kalória: 629 kcal, Fehérje: 16 g, Zsír: 26 g, Telített: 7 g, Szénhidrát: 79 g, Cukor: 4 g, Só: 4 g,

Tálalási mennyiség:

Fűszeres céklarizottó kecskesajttal: 360-400 g

VegaSéf ajánlat
1 780Ft
* allergének