Jófalat
41. hét
október 07 - 12

Epres, mascarponés tiramisu

A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje, amelynek még világnapja is van: március 21-én ünnepeljük ezt a könnyed, finom desszertet. A „tirami sú” olasz jelentése „dobj fel!”, ami a kávéra és kakaóra, két koffeintartalmú összetevőjére utal.

Keletkezéséről sok legenda kering, de a ma is ismert formája a proseccorol is ismert Treviso városában született az 1960-as években. Az eredeti recept összetevői friss tojás, babapiskóta, presszókávé, kakaópor, mascarpone és cukor. Manapság azonban rengeteg alternatív verzióban készítenek, gyümölcsös, nutellás, rumos, de akár tojás nélküli változatban is elérhetőek a receptek. Sütést nem igényel, ezért nagyon gyorsan elkészül, csak az ízek összeérését, összepuhulást érdemes kivárni. Kóstolja meg epres-mascarponés verzióban az 52. héten!

Epres, mascarponés tiramisuEpres, mascarponés tiramisu

Epres, mascarponés tiramisu

szamóca, kristálycukor, tejszín növényi (pálmaolaj , TEJFEHÉRJE, emulgeálószer(SZÓJA),*, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, TEJ*, MASCARPÓNE (TEJ, TEJSZÍN,étkezési sav, citromsav)*, TOJÁSFEHÉRJE*, TOJÁSSÁRGÁJA*, vaníliás pudingpor, brandy, kakaópor, kávé, kakaópor, margarin (pálmaolaj, repceolaj, kókuszolaj, víz, emulgeáloszerek), sütõpor, konyakaroma (természetazonos)

Tápanyagértékek:

Kalória: 721 kcal, Fehérje: 13 g, Zsír: 29 g, Telített: 17 g, Szénhidrát: 99 g, Cukor: 62 g,

Tálalási mennyiség:

Epres, mascarponés tiramisu: 162-180 g

Vega
970Ft
* allergének