Az igazi halászlé
A halászlevet kishazánkban, ahány ház, annyiféle módon készítik. Főleg a földrajzi elhelyezkedés meghatározó a készítési módnál. Leghíresebb verziói talán a szegedi és a bajai halászlé. Előbbi esetében alaplevet készítünk, a bajainál pedig mindent egyszerre teszünk a fazékba, valamint még tészta is kerül bele a főzés legvégén. Főleg pontyot és harcsát használnak fel elkészítéséhez. Az, hogy a hal belsőségei bekerülnek-e a levesbe, szintén nagyon megosztó még családon belül is. A szálkák elkerülése érdekében érdemes passzírozót használni, valamint szálkamentes halat választani alapanyagul. Abban viszont mindenki megegyezhet, hogy nincs is jobb egy finom, fűszeres halászlénál egy karéj friss kenyérrel.
Rendelje meg Ön is halászlevünket, ha nincs ideje passzírozásra!