Jófalat
46. hét
november 11 - 16

Az igazi halászlé

A halászlevet kishazánkban, ahány ház, annyiféle módon készítik. Főleg a földrajzi elhelyezkedés meghatározó a készítési módnál. Leghíresebb verziói talán a szegedi és a bajai halászlé. Előbbi esetében alaplevet készítünk, a bajainál pedig mindent egyszerre teszünk a fazékba, valamint még tészta is kerül bele a főzés legvégén. Főleg pontyot és harcsát használnak fel elkészítéséhez. Az, hogy a hal belsőségei bekerülnek-e a levesbe, szintén nagyon megosztó még családon belül is. A szálkák elkerülése érdekében érdemes passzírozót használni, valamint szálkamentes halat választani alapanyagul. Abban viszont mindenki megegyezhet, hogy nincs is jobb egy finom, fűszeres halászlénál egy karéj friss kenyérrel.

Rendelje meg Ön is halászlevünket, ha nincs ideje passzírozásra! 

Extra halászlé 6 dl, extra pontyszeletExtra halászlé 6 dl, extra pontyszelet

Extra halászlé 6 dl, extra pontyszelet

PONTYFILÉ*, HAL ALAPLÉ*, hagyma, paradicsom, paprika, burgonya, napraforgó étolaj, fûszerpaprika, HALÁSZLÉ ALAP (HAL)*, paprikakrém(fûszerpaprika, só, citr.sav, kálium sz), só

Tápanyagértékek:

Kalória: 524 kcal, Fehérje: 46 g, Zsír: 27 g, Telített: 0 g, Szénhidrát: 11 g, Cukor: 4 g, Só: 2 g,

Tálalási mennyiség:

Extra halászlé 6 dl, extra pontyszelet: 648-720 g

TejmentesErős
2 595Ft
* allergének