Jófalat
9. hét
február 26 - 02

Házi készítésű diós és mákos bejgli

A bejgli tradícionális karácsonyi sütemény, amely mákos és diós ízesítésén kívül már végtelen verzióban elérhető. Szilézia vidékéről származik, innen terjedt el többfelé Európában. Eredetileg patkó alakú formájára utal német eredetű neve is, amely a beugen (meghajlítani) kifejezésből származik. Sokféle történet kering kialakulásáról. A mákos tekercs különböző variációi Európán kívül is népszerűek, nem véletlenül: hagyományok szerint a mák bőséget hoz a házhoz. Hazánkban a 19. században terjedt el, azután gyorsan felváltotta a karácsonyi kalácsot az ünnepi asztalon ez a közkedvelt desszert. Ma már aszalványokkal, gesztenyével, marcipánnal is megtöltik az édes tekercseket, valamint nagy népszerűségnek örvendenek a mentes verziók is. A lényeg azonban közös: annál finomabb, minél több tölteléket tartalmaz 😊

Házi készítésű diós- és mákos bejgliHázi készítésű diós- és mákos bejgli

Házi készítésű diós- és mákos bejgli

BÚZALISZT(GLUTÉN)*, kristálycukor, mák, DIÓ (DIÓFÉLÉK)**, margarin (pálmaolaj, repceolaj, kókuszolaj, víz, emulgeáloszerek), citrom, TEJ*, porcukor, mazsola, TOJÁSSÁRGÁJA*, víz, TOJÁS*, élesztõ, vaníliáscukor, só, fahéj

Tápanyagértékek:

Kalória: 932 kcal, Fehérje: 19 g, Zsír: 53 g, Telített: 13 g, Szénhidrát: 98 g, Cukor: 45 g, Só: 1 g,

Tálalási mennyiség:

Házi készítésű diós- és mákos bejgli: 0-0 g

Vega
990 Ft
* allergének