Jófalat
3. hét
január 13 - 18

Házi kocsonya csülökkel

Talán az egyik legmegosztóbb tradícionális ételünk a kocsonya. A sertés csontos, bőrkés részeit is felhasználó étel azonban pozitív élettani hatásokat is okozhat. Ezen összetevők magas kollagéntartalmának köszönhetően kapja a zselés, remegős állagát ételünk a hosszadalmas főzés után. A kifőtt kollagén pedig az ízületeinkre, hajunkra, körmünkre is kedvező hatást gyakorolhat. A tradícionális kocsonya a zero waste jegyében is készült: így ténylegesen a sertés minden porcikája felhasználásra került, nem dobtak ki semmit. A füstölt áruk, fűszerek, mind-mind hozzájárulnak a tökéletes kocsonya élményhez. Az ünnepi időszak környékén sokan nagyüzemi gyártásba kezdenek, ami idő-, és energiaigényes folyamat. Ha ön csak a végeredményt élvezné, rendelje meg a kocsonyát kínálatunkból!

Házi kocsonya csülökkel és füstölt hússalHázi kocsonya csülökkel és füstölt hússal

Házi kocsonya csülökkel és füstölt hússal

sertés börke(34.34%), füstölt sertéscsülök(25.75%), sertés lapocka(15.45%), sertés csülök(10.30%), hagyma, zselatin(3.43%), fokhagyma, fehérrépa, sárgarépa, só, marhahúsleves-ízesítő(TOJÁS, ZELLER)*, fekete bors

Tápanyagértékek:

Kalória: 1074 kcal, Fehérje: 103 g, Zsír: 70 g, Telített: 7 g, Szénhidrát: 4 g, Cukor: 1 g, Só: 5 g,

Tálalási mennyiség:

Házi kocsonya csülökkel és füstölt hússal: 450-500 g

Tejmentes
1 710Ft
* allergének