Jófalat
41. hét
október 07 - 12

Kolozsvári töltött káposzta

Télen a szervezetünk raktározó üzemmódba kapcsol a hideg idő és a rövidebb nappalok miatt, ezért természetes, hogy ilyenkor a tartalmasabb, nehezebb fogásokat kívánjuk meg. A vidéki disznótorok is főleg a téli időszakban zajlottak/zajlanak, ezért ilyenkor bőven van válogatnivaló a disznó legfinomabb részeiből. A disznótor szerves részét képezi a töltött káposzta elkészítése. Hazánkban rengeteg verziója létezik, tájegységtől, szokásoktól függően. Van, aki paradicsomosan, mások rizzsel vagy éppen árpagyönggyel készítik a káposztát.  A kolozsvári verziót az első magyar operaénekesnő, Déryné Széppataki Róza tette híressé, aki országjárása során sokszor elkészítette a finom fogást. Ebbe a receptbe kerül szalonna, valamint debreceni/sült kolbász is, a végeredmény pedig a kalóriadús, de fenséges töltött káposzta.

Kolozsvári töltött káposztaKolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta

savanyú káposzta, savanyú káposzta, sertéshús, TEJFÖL (TEJ)*, hagyma, DEBRECENI KOLBÁSZ(szója)*, szalonna, rizs, TOJÁS*, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, szalonna, fûszerpaprika, húsleves-ízesítő(TOJÁS, ZELLER)*, füstölt húsízesítő (TOJÁS, ZELLER)*, fokhagyma, fekete bors, majoránna, só, paprikakrém(fûszerpaprika, só, citr.sav, kálium sz), õrölt kömény, kapor

Tápanyagértékek:

Kalória: 1007 kcal, Fehérje: 34 g, Zsír: 80 g, Telített: 20 g, Szénhidrát: 41 g, Cukor: 9 g, Só: 1 g,

Tálalási mennyiség:

Kolozsvári töltött káposzta: 612-680 g

Séf ajánlat
1 795Ft
* allergének