Jófalat
2. hét
január 06 - 11

Kolozsvári töltött káposzta

Télen a szervezetünk raktározó üzemmódba kapcsol a hideg idő és a rövidebb nappalok miatt, ezért természetes, hogy ilyenkor a tartalmasabb, nehezebb fogásokat kívánjuk meg. A vidéki disznótorok is főleg a téli időszakban zajlottak/zajlanak, ezért ilyenkor bőven van válogatnivaló a disznó legfinomabb részeiből. A disznótor szerves részét képezi a töltött káposzta elkészítése. Hazánkban rengeteg verziója létezik, tájegységtől, szokásoktól függően. Van, aki paradicsomosan, mások rizzsel vagy éppen árpagyönggyel készítik a káposztát.  A kolozsvári verziót az első magyar operaénekesnő, Déryné Széppataki Róza tette híressé, aki országjárása során sokszor elkészítette a finom fogást. Ebbe a receptbe kerül szalonna, valamint debreceni/sült kolbász is, a végeredmény pedig a kalóriadús, de fenséges töltött káposzta.

Kolozsvári töltött káposztaKolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta

savanyú káposzta(27.92%), savanyú káposzta(16.42%), sertés lapocka(13.14%), TEJFÖL (TEJ)*, vöröshagyma, DEBRECENI KOLBÁSZ(SZÓJA)*(6.57%), szalonna(6.57%), rizs(4.11%), TOJÁS*, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, sertés kenyérszalonna(0.82%), fûszerpaprika, marhahúsleves-ízesítő(TOJÁS, ZELLER)*, füstölt húsízesítő (Étkezési só, keményítők, füstölt szalonna 4%, főtt-szárított sertéshús 4%, pirított vöröshagymapor, fokhagymapor, aromák, maltodextrin, cukor, növényi zsír, élesztőkivonat, zöldség- és gyümölcslé koncentrátum (vöröshagyma, alma, sárgarépa), fűszerek (babérlevél, fűszerpaprika, lestyán, bors), színezék (karamell-ammóniás), füstaroma, füstölt szalonna kivonat, növényi olaj, antioxidáns), fokhagyma, fekete bors, majoránna, só, õrölt kömény, kapor

Tápanyagértékek:

Kalória: 1007 kcal, Fehérje: 34 g, Zsír: 80 g, Telített: 20 g, Szénhidrát: 41 g, Cukor: 9 g, Só: 1 g,

Tálalási mennyiség:

Kolozsvári töltött káposzta: 612-680 g

Séf ajánlat
1 890Ft
* allergének