Jófalat
22. hét
május 27 - 01

A Nap csókja Valentin napra| JÓFALAT - Ebéd házhozszállítás

 Hogy kicsoda volt, és hány személy alakjából keletkezett Szent Bálint (Valentin, Valentinus) története, arról megoszlanak a vélemények.
Legtöbbször a 14. században a fiatal házasok védőszentjévé választott Terni püspököt azonosítják vele, akit keresztény hite miatt végeztek ki február 14-én. A hagyomány szerint börtönőre vak lányának visszaadta a látását, akinek búcsúüzenetet küldött az alábbi aláírással: „A Te Bálintod.”
Haladva az időben, felmenőinktől az alábbi praktikákat leshetjük el:
A lányok a párnájuk alá helyezett babérlevél segítségével álmukban jó eséllyel megtudhatták, hogy ki lesz a jövendőbeli párjuk. Ha biztosra akartak menni, egy pontosan kilenc magú alma elfogyasztása után a magokat a kiszemelt férfiú zsebébe k ellett csempészniük, hogy elnyerjék szerelmét.
Ha ezeket túl körülményesnek találja, akkor hagyja, hogy „a Nap csókja” elcsábítsa (szerdai D2)!  

"A nap csókja" (diós-csokis piskóta, epres-mascarponés krémmel) (160 g)"A nap csókja" (diós-csokis piskóta, epres-mascarponés krémmel) (160 g)

"A nap csókja" (diós-csokis piskóta, epres-mascarponés krémmel) (160 g)

szamóca, kristálycukor, tejszín növényi (pálmaolaj , TEJFEHÉRJE, emulgeálószer(SZÓJA),*, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, MASCARPÓNE (TEJ, TEJSZÍN,étkezési sav, citromsav)*, margarin (pálmaolaj, repceolaj, kókuszolaj, víz, emulgeáloszerek), TEJ*, TOJÁSFEHÉRJE*, DIÓ*, kakaópor, víz, TOJÁSSÁRGÁJA*, kukorica keményítõ, kakaó, napraforgó étolaj, sütõpor

Tápanyagértékek:

Kalória: 671 kcal, Fehérje: 8 g, Zsír: 37 g, Telített: 18 g, Szénhidrát: 75 g, Cukor: 51 g, Só: 0 g,

Tálalási mennyiség:

"A nap csókja" (diós-csokis piskóta, epres-mascarponés krémmel) (160 g): 144-160 g

Vega
890 Ft
* allergének