Rántott pontyfilé burgonyasalátával
A ponty hazánk egyik leggyakrabban előforduló édesvizi halfaja, amely évente legalább egyszer biztosan felkerül az asztalra halászlé, vagy rántott ponty formájában. Bár találunk benne szálkát, mégis közkedvelt ételeink alapanyaga. Vásárlásnál arra érdemes figyelnünk, hogy a kb. 2 kg-nál nagyobb pontyok általában zsírosabb hússal rendelkeznek, mint az apróbbak. A tenyésztett példányok pedig szintén általában magasabb zsírtartalommal rendelkeznek. A rántott halpatkó pontyból az igazi, gyorsan elkészül, kívül roppanós, belül pedig finom puha lesz. Köretként számtalan variációt kipróbálhatunk, a Jófalat kínálatában majonézes burgonyasalátával érhető el ez a fejedelmi étel. Ha nincs horgász a családban, megkönnyítjük a dolgát! Csak rendelje meg és máris élvezheti a finom falatokat.