Jófalat
31. hét
július 29 - 03

Rántott pontyfilé burgonyasalátával

A ponty hazánk egyik leggyakrabban előforduló édesvizi halfaja, amely évente legalább egyszer biztosan felkerül az asztalra halászlé, vagy rántott ponty formájában. Bár találunk benne szálkát, mégis közkedvelt ételeink alapanyaga. Vásárlásnál arra érdemes figyelnünk, hogy a kb. 2 kg-nál nagyobb pontyok általában zsírosabb hússal rendelkeznek, mint az apróbbak. A tenyésztett példányok pedig szintén általában magasabb zsírtartalommal rendelkeznek. A rántott halpatkó pontyból az igazi, gyorsan elkészül, kívül roppanós, belül pedig finom puha lesz. Köretként számtalan variációt kipróbálhatunk, a Jófalat kínálatában majonézes burgonyasalátával érhető el ez a fejedelmi étel. Ha nincs horgász a családban, megkönnyítjük a dolgát! Csak rendelje meg és máris élvezheti a finom falatokat.

Pontyfilé rántva, Ecetes lilahagymás burgonyasalátaPontyfilé rántva, Ecetes lilahagymás burgonyasaláta

Pontyfilé rántva

PONTYFILÉ*, TOJÁS*, ZSEMLEMORZSA (GLUTÉN)*, TEJ*, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, napraforgó étolaj, só

Ecetes lilahagymás burgonyasaláta

burgonya, kristálycukor, lila hagyma, ecet, só, petrezselyem

Tápanyagértékek:

Kalória: 835 kcal, Fehérje: 35 g, Zsír: 25 g, Telített: 0 g, Szénhidrát: 117 g, Cukor: 46 g, Só: 3 g,

Tálalási mennyiség:

Pontyfilé rántva: 153-170 g, Ecetes lilahagymás burgonyasaláta: 261-290 g

2 290 Ft
* allergének