November vége, hideg van, és van egy érzésünk, hogy a teste egyenesen a savanyú káposztáért kiált. Nem véletlenül: ez az egyik legrégebbi magyar alapanyag nemcsak finom, hanem a fermentáció révén probiotikumokban gazdag, ami az immunrendszernek ilyenkor extra támogatást ad. Ráadásul amikor füstölt hússal, baconnel vagy tárkonnyal társul, olyan ízvilág alakul ki, amire csak bólintani lehet.
A savanyú káposzta valóságos időutazás az ízek birodalmában. Egykor a téli kamrák nélkülözhetetlen kincse volt, ma pedig a konyhai trendek titkos fegyvere. Fermentált, tele vitaminnal, és ami még fontosabb: tele jókedvvel. Miközben mi élvezzük a falatokat, a bélrendszerünk szó szerint ünnepel – hiszen a probiotikumok ilyenkor is szorgosan dolgoznak értünk. És ha mindehhez még bacon, füstölt hús vagy tárkony is társul… nos, a végeredményről csak annyit: ez már nem egyszerű ebéd, hanem téli boldogság tálban.
Szóval ideje félretenni a „savanyú” előítéleteket – mert ez a hét a káposzta reneszánsza. A 48. héten a K8 sorra a Jófalat séfjei olyan fogásokat alkottak, amelyektől még a legszigorúbb ínyenc is elégedetten dől hátra: szaftos húsok, omlós burgonya és az a bizonyos fűszeres illat, ami már az első falat előtt jókedvre derít.
Most érdemes csatlakozni!
A finom falatok már csak egy kattintásra vannak!
Regisztráljon most!
Rendelhető
Almával, baconös savanyú káposztával töltött csirkecomb