Jófalat
50. hét
december 09 - 14

Ünnepi hangolódás a szívbarát szelídgesztenyével!

Ezen a héten ünnepi hangulatot hozunk az asztalra: kóstolja meg ínycsiklandó szelídgesztenyés fogásainkat a K8 sorból, és tegye különlegessé az étkezést!

Szinte mindenki ismeri a szelídgesztenyét, amit hívnak még édes gesztenyének, európai vagy jóféle gesztenyének is.Ám tudta a gesztenyefáról, hogy Magyarország leghosszabb életű gyümölcsfája? Előfordulnak több száz éves egyedek, Kőszegen és környékén 600-700 éves példányokat is találhatunk.Hazánkban rendszeresen megrendezésre kerül a Gesztenyeünnep, ahol megismerhetjük változatos feldolgozási módjait - készíthető sütve, főzve, mézként, teaként, lisztté őrölve vagy püré formában, illetve húsokba és süteményekbe töltve.

Gesztenyekrémleves rumos aszalt szilvávalGesztenyekrémleves rumos aszalt szilvával

Gesztenyekrémleves rumos aszalt szilvával

TEJ*(26.61%), gesztenyepüré(23.14%), aszalt szilva, NÖVÉNYI TEJSZÍN (ÍRÓ {TEJ} (70%), Pálmaolaj (15%), Víz, Módosított burgonyakeményítő, Emulgeálószer (poliszorbát 60), Sűrítőanyagok (metil-cellulóz, xantángumi), Savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok)*, kristálycukor, BÚZALISZT(GLUTÉN)*, vaníliáscukor, só, rumaroma (természetazonos)

Tápanyagértékek:

Kalória: 803 kcal, Fehérje: 22 g, Zsír: 26 g, Telített: 4 g, Szénhidrát: 123 g, Cukor: 30 g, Só: 0 g,

Tálalási mennyiség:

Gesztenyekrémleves rumos aszalt szilvával: 450-500 g

Séf ajánlat
1 450Ft
* allergének