„Hull a szilva a fáról,...” hogy az Ön tányérjára kerülhessen!
E többnyire liláskék gyümölcs vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így hozzájárul az ideális egészség fenntartásához, egyes összetevői pedig (pl. a rost, a szorbit és a szatén) jótékonyan elősegítik az anyagcserét.
A szilva fogyasztható nyersen, megfőzve pedig levesként, húsok vagy sütemények töltelékeként.
Híres a magyar specialitásnak számító, hullott szilvából készülő szilvapálinka.
Aszalványként népszerű rágcsálnivaló, de ebben a formában vadételek köreteként is visszaköszön.
Készíthetünk belőle lekvárt vagy befőttet is, hogy a téli hónapokban is élvezhessük e gazdag vitaminforrást.
Kóstolja meg ínycsiklandó szilvás ételeinket K8-as sorból a 39. héten!Fedezd fel a szilva jótékony hatásait! Vitaminban gazdag, elősegíti az anyagcserét, és számos ízletes ételben felhasználható – próbáld ki szilvás finomságainkat!"
Felhasznált fénykép: ID 44893613 © Photomailbox, Dreamstime.com