Jófalat
40. hét
október 02 - 07

„Hull a szilva a fáról,...” hogy az Ön tányérjára kerülhessen!

2022. 02. 26

E többnyire liláskék gyümölcs vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így hozzájárul az ideális egészség fenntartásához, egyes összetevői  pedig (pl. a rost, a szorbit és a szatén) jótékonyan elősegítik az anyagcserét.

A szilva fogyasztható nyersen, megfőzve pedig levesként, húsok vagy sütemények töltelékeként.

Híres a magyar specialitásnak számító, hullott szilvából készülő szilvapálinka.

Aszalványként népszerű rágcsálnivaló, de ebben a formában vadételek köreteként is visszaköszön.

Készíthetünk belőle lekvárt vagy befőttet is, hogy a téli hónapokban is élvezhessük e gazdag vitaminforrást.

Ön tegye meg most K8-as sorunk fogásaival!

Felhasznált fénykép: ID 44893613 © Photomailbox, Dreamstime.com