Jófalat
49. hét
december 04 - 09

Idézze fel velünk az osztrák utak ízélményét!

Az Osztrák–Magyar Monarchia alatti együttélésnek köszönhetően magyarként szinte magunkénak érezzük az osztrák gasztronómia finomságait.

Ha Ausztria, akkor Wiener Schnitzel (borjú bécsi), Gulasch (pörkölt és nem a magyar gulyásleves), Germknödel (gőzgombóc), Kaiserschmarrn (császármorzsa) és a Sacher-torta.

Hozzávalók tekintetében legnépszerűbb az alpesi legelőkön nevelt marhák húsa, illetve a szárnyas és vadhúsok.

Zöldségfélék közül a hagyma, paprika, paradicsom, torma és a burgonya mindenütt jellemzőek.

A gombóc (knédli) tésztájába kerülhet zsemle, kenyér, de akár reszelt sajt, szalonna, gomba is.

Az édes tésztákat többnyire főtt burgonya vagy túró lazítja.

Idézze fel velünk az osztrák utak ízélményét! Guten Appetit! (K8 sor)

Felhasznált fénykép: ID 130610474 © Ezumeimages, Dreamstime.com