Ismerje meg az India ihlette ízeket!
2022. 06. 02Indiában az étkezés szinte az összes érzékszerv együttes élvezete: ételeiket kizárólag kézzel fogyasztják, hogy a tapintás is bekapcsolódhasson.
A menü általában 3-4 fogásos, tartalmaz csípős, savanyú, édes, keserű, lédús és száraz ételt is.
A fűszereket gyógyhatásuk miatt is alkalmazzák; az indiai konyhát főleg a bors, fahéj, gyömbér, kardamomum, kókusz, koriander és szegfűszeg teszi összekeverhetetlenné.
Néhány jellegzetes étel: a raiták sós joghurttal elkevert aprított zöldségek.
Csatnik: édes-csípős vagy erős-savanyú szósz, amely általában valamilyen gyümölcsből (almából, mangóból, banánból, kókuszból stb.) készül.
Puláv: fűszeres, zöldséges rizskészítmény, mely igen ősi étel.
Édességeik a különféle magok és a sűrített tej miatt nagyon tömények (pl.: barfik).
Ezen a héten egy falat Indiát ajánlunk (K8 sor)!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az M5 sorba visszakerült a korábbi 3 dl levest és 40-45 dkg főételt jelentő menü.
Emellett AS soraink is visszatértek a nyaralásból, így közülünk is ismét választhat!
Felhasznált fénykép: ID 120935033 © Stock Image Factory, Dreamstime.com