Jófalat
30. hét
július 22 - 27

Újdonság az E2 sorban – Mediterrán diéta

A mediterrán éghajlati övben élők kutatások szerint alacsonyabb rizikóval rendelkeznek bizonyos betegségekkel (pl. stroke, diabetes) szemben, változatos táplálkozásuknak köszönhetően.

Tápanyagcsoportok helyett a mediterrán diéta az étkezési mintázatokat helyezi előtérbe. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és ultrafeldolgozott élelmiszereket.

A magas zöldség-, és gyümölcsbevitel adja a diéta alapját (hüvelyesek, olajos magvak kiemelésével), gabonafélékből pedig a teljes kiőrlésű az elsődleges. Az ajánlott zsiradék az olívaolaj, amelynek magas telítetlen zsírsav-tartalma miatt gyulladás-, és koleszterin-szint csökkentő hatással rendelkezik. A fő fehérjeforrások a halak, a hüvelyesek és a TK gabonák legyenek, ha a mediterrán diéta mellett döntünk. Kisebb mennyiségben szárnyasokat, tejtermékeket, tojást is fogyaszthatunk. Olvass tovább a mediterrán diétáról itt!*

Próbálja ki ön is a rengeteg egészségügyi előnnyel járó mediterrán diétát a 45. héttől (E2)!

Sütőben sült reform bundás tőkehal, Édesburgonyapüré, kelbimbóSütőben sült reform bundás tőkehal, Édesburgonyapüré, kelbimbó

Sütőben sült reform bundás tőkehal

FEKETE TŐKEHALFILÉ*, TOJÁS*, olívaolaj, ZSEMLEMORZSA (GLUTÉN)*, ZABPEHELYLISZT (GLUTÉN)*, ZABKORPA (GLUTÉN)*, só, SZEZÁMMAG*

Édesburgonyapüré, kelbimbó

édes burgonya, kelbimbó, GÖRÖG JOGHURT (TEJ)*, olívaolaj, só, rozmaring

Tápanyagértékek:

Kalória: 634 kcal, Fehérje: 48 g, Zsír: 24 g, Telített: 1 g, Szénhidrát: 53 g, Cukor: 7 g, Só: 3 g,

Tálalási mennyiség:

Sütőben sült reform bundás tőkehal: 108-120 g, Édesburgonyapüré, kelbimbó: 270-300 g

2 290 Ft
* allergének